Zamieszczone przez SP9XWW
[O2] Sygnalizacja dźwiękowa zamknięcia/otwarcia drzwi
Zwiń
X
-
[O2] Sygnalizacja dźwiękowa zamknięcia/otwarcia drzwi
Hej,
próbuję ustawić, aby auto oprócz mrygania światłami przy zamykaniu i otwieraniu z pilota również wydawało z siebie jakiś dzwięk. Sterownik 14 bajtowy: 1K0-959-433
Zrobiłem co następuje:
Kodowanie - 46 - moduł komfortu:
1. Byte 10 Bit 0 Anti-theft system deactivated
Było na 1 -> zmieniłem na 0
2. Byte 07 Bit 3 Locking Confirmation (Horn) via Remote Control
Było na 0 -> zmieniłem na 1
3. Byte 06 Bit 3 Unlocking Confirmation (Horn) via Remote Control
Było na 0 -> zmieniłem na 1
4. Byte 06 Bit 7 Adaptation of Horn Confirmation blocked
Było na 1 -> zmieniłem na 0
W adaptacji próbowałem każde z ponizszych:
Country setting for alarm horn. This changes length and volume of the alarm horn sounding.
A13,9,0 - Great Britain (10 Tamper Alarms)
A13,10,1 - Great Britain (1 Tamper Alarm)
A13,11,2 - Rest of World (10 Tamper Alarms)
A13,12,3 - Rest of World (1 Tamper Alarm)
Ale niestety Skoda nie chce dawać sygnału dzwiękowego. Czy o czymś zapomniałem? Ktoś ma to uruchomione?
-
-
Jeśli chodzi o pilot, mam coś takiego:
więc zakładam, że fabryczne sterowanie centralnego radiem mam (nie dokładane).
Natomiast swoimi wypowiedziami panowie, zasialiście u mnie ziarnko wątpliwości i zastanawiam się czy ja w ogóle mam alarm... W komplecie kluczy dostałem dwa takie:
jakby jeden był do tuby (a wiecie gdzie jest tuba?), więc chyba ostatecznie mam.
Sprawdzę jeszcze z tym podwójnym zamknięciem... Chyba, że jest inny sposób na sprawdzenie czy mam fabryczny alarm...?
Komentarz
-
-
Więc tak:
Dioda do alarmu jest w drzwiach kierowcy. Po wyłączeniu "Anti-theft system deactivated" po zamknięciu miga co 1-2sekundy. Wcześniej, przy wartości 1 nie migała po zamknięciu. Czyli alarm jest.
Natomiast cały czas nie wydaje odgłosów przy zamykaniu.
VAG mówi, że "Sounder not mounted", więc może jednak po prostu jest wyciszony - za pomocą jednego z kluczyków . Gdzie jest ta "tuba" do wyciszania alarmu kluczykiem?
Komentarz
-
Komentarz